Måla på sten

STENARDet går att göra det mesta av naturmaterial och det är roligt, att under sommaren plocka ihop material ute och sedan pyssla inomhus under den mörka, kalla årstiden. Jag tycker om att göra saker av stenar, som man hittar ute i olika färger och former. Genom stenmålning kan man skapa både dekorativa prydnadssaker och leksaker.

stenbok

STENARI boken” Måla djur på sten av Uta Nasshan (ISBN 91-32-32596-7), får man tips på vilka stenar det går att måla på, genomgång av material och teknik, hur man kan måla steg för steg och den innehåller även många skisser och foton som inspirationskälla. Jag målar oftast efter mitt eget huvud, det som känns roligt för mig utan några större krav. Jag kan redan ute se på formen av stenen vad den kan bli för något. Jag gillar personligen fåglar och sagofigurer. Material; stenar, stenlim (för dem som vill använda flera stenar), penslar av olika storlekar och former med syntetisk borst, akrylfärg och vattenbaserad lack. Jag använder även andra naturmaterial i mina skapelser så som tex näver och lava. Rengöring av stenarna är allra viktigast innan man sätter igång att måla, samt att man grundmålar först, men sedan är det upp till ens egen fantasi.