Mina första stapplande steg i Scrapbooking.

telda I helgen fick jag testa på något jag aldrig testat på förut, jag har scrappat! I min enfald trodde jag att scrapbooking mest innebara att hålla på med sina semesterbilder, sätta in dem i album, skriva lustiga kommentarer, sätta in lite kvitton, blommor och liknade. Det är bara att erkänna att jag hade fel.

 

Min vän hade för helgen införskaffat papper som jag skulle få använda mig av och en besrkivning på hur man gör en telåda. Det var både priligt, struligt och super kul. Det var många nya saker jag fick pröva på att använda och tekniker som jag aldrig hade hörttalas om. Det var skärmaskiner, stansar, uppruggningsmakapärer, distresser och massa andra maskiner och färgläggningsmöjligheter och ord jag nu har glömt då jag hade fullt sjå att lyckas få lådan att hålla ihop och bli vacker.

 

Med tanke på att detta var absolut första gången jag höll på med scrapbookingens olika tekniker är jag förvånad att det tillslut blev en telåda. Resultatet då…. Jag måste säga att jag är riktigt nöjd. Självklart är den inte på långa vägar lika snygg som min lärares.

teldateldelock

När jag färdigställt lådan fick jag även pröva på att dekorera tändsticksaskar och det var minst lika skoj. Fördelen med tändsticksaskar var att dom för det första var små, vilket gör att det går fort att dekorera och för det andra enklar att hantera för en novis som mig.

 tndsticksaskar 

Vill ni få mer inspiration på vad som går att scrappa tycker jag att ni ska besöka min kompis Lottas blogg.

Det här är inte sista gången ni kommer att få se scrappade alster från mig.

 

Tack Lotta för en underbar helg med mycket skratt och inspiration.