Porslinsmålning med barn

porslin1Det blir roligare att äta och dricka när man själv har målat porslinet. Även mycket små barn kan hantera pensel och färg. Låter man barnen måla fritt blir det spännande motiv, och samtalsämnet kring bordet blir givet – vad förställer motivet på just den kopp man dricker ur idag?

 porslin2porslin3Material

*Vitt porslin och/eller odekorerade glas

*Porslinsfärg

*Penslar

 

 

 

Det blir bäst resultat om man låter barnet skapa helt fritt. Dock kan man behöva säga ifrån till de minsta barnen att de är färdiga, annars kan de måla och måla tills det bara är ett enda färgkladd på porslinet. Glöm inte bort att märka undertill med datum och namn! Läs noga på förpackningen till porslinsfärgen hur porslinet/glaset ska behandlas före och efter målningen! Och varför inte passa på att skapa lite själv samtidigt? Alla kan måla, det är bara att våga släppa loss!