Karens sköldpaddor

skoldisDen här maträtten uppfanns en kväll när jag frågade min dotter vad hon ville äta till middag. Hon sa sköldpaddor. Jag hade smördegsplattor hemma, och tog sedan fram lite annat ur kylen. Genom att använda en smördegsplatta som botten, lägga fyllning mellan och sedan stänga det hela med ännu en degplatta lyckades jag skapa något som påminde om sköldpaddor. Det blev mycket omtyckt och har sedan dess återkommit flera gånger på middagsbordet.

 

Recept (6 st)tartaruga

 

12 mindre smördegsplattor

1 knippe broccoli

1 burk majs

1 omgång färdigköpt sås som barnet tycker om (tex bearniesås)

1 ägg till pensling

 

Sätt ugnen på 200ºC. Koka broccolin mjuk. Smörj en plåt och lagg ut 6 smördegsplattor. Lägg ut majsen på smördegsplattorna och täck med sås. Dela broccolin i mindre bitar och lägg ut den ovanpå såsen. Stäng sköldpaddorna genom att lägga de resterande smördegsplattorna ovanpå. Täta ordentligt i skarvarna och dra sedan lätt med en kniv för att skapa ett rutmönster på ”sköldarna”. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugn tills de har fått en gyllene färg. Servera! Fyllningen kan givetvis varieras i det oändliga efter smak och vad som råkar finnas hemma.