Drömmar och tropiska frukter

Geisa7Geisa_affr_3Julen är drömmarnas tid, och drömmen för alla som gillar att jobba med händerna är väl ändå att få arbeta med det man älskar mest? En som lyckats ro i land den drömmen är Geisa Wendhausen som håller på att etablera sitt eget klädmärke Frutos Tropicais i Florianópolis i södra Brasilien. Färgstarka kläder i personlig stil för de som värdesätter komfort och kvalitet.

 

 

Geisa_affr_5När Geisa var liten kunde hon sitta i timmar och titta på när hennes mormor sydde. Vad hon väntade på? Jo, att hennes mormor skulle lämna symaskinen en stund så att Geisa fick chansen att pröva på lite. Men det slutade inte där, utan Geisa fortsatte att handarbeta, framför allt i skolan. Sin första, egna symaskin, en Singer Pret’a’porter köpte hon på 90-talet och sedan dess har hon sytt saker enligt eget huvud, allt ifrån skydd till hushållsaparater till kläder.

 

Geisa2aNär Geisa var 29 år och väntade sin son Arthur gick hon sin första kurs lapptäckesteknik. Egentligen hade hon bara tänkt sy till sin bebis, men det var så roligt att hon fortsatte sy av bara farten. När Arthur föddes och Geisa var mammaledig fick hon tid över och började fundera på att sy kläder.

Geisa4aFör Geisa är tanke ofta det samma som handling, och snart började hon sy kläder. Tanken var att sy kläder till den egna familjen men även att sy kläder som inte är vanliga i Florianópolis, att hitta sin egen nisch. Vilket man lugnt kan säga att hon lyckats med, för Geisas kläder är inte bara ovanliga i Florianópolis, de är så fulla av Geisas egna, lysande personlighet att hon hittat en helt egen stil, som bara kan kallas för tropiska frukter, fulla av kraft och färg.

 

Allt eftersom tiden gick började Geisas arbete svälla ut över hemmet och tanken att hitta en lokal började ta form. Geisas ateljé och affär ligger i en mindre lokal som hon delar med en vännina, som skapar annorlunda presenter i tyger. Geisa säger själv att det hela är en sorts ateljé och showroom i ett, som inte bara optimerar produktionstakten utan även har ökat försäljningen, då hon enkelt kan visa exempel på vad hon skapar. Hon säljer även via internet, ungefär hälften av försäljningen sker via hennes hemsida www.frutotropical.com.br.

 

Geisa3aGeisa6Geisa hämtar sin inspiration från vardagen men sitter också och letar på internet för att hitta nya influenser. Mellan olika beställningsarbeten försöker hon hitta tid till att utveckla nya modeller, som hon lägger ut på sin hemsida, bloggen http://frutotropical.blogspot.com och facebook. Hon säger själv att ungefär hälften av försäljningen består av beställningsarbeten, men att det hon tillverkar ur eget huvud utanför beställningarna säljer fort. Geisas kläder fyller ett behov hos konsumenten, och har man sett dom är det svårt att låta bli att köpa! Kläderna säljer helt enkelt sig själva.

 

När jag frågar vilka positiva och negativa sidor det finns med att arbeta med sin hobby, så raddar hon snabbt upp en mängd fördelar. Det är lätt att kombinera arbetet med skolloven, jag kan ta med min son på arbetet om det behövs utan att någon klagar, jag älskar mitt arbete… men något negativt, det kan hon faktiskt inte komma på! Jag avslutar med att fråga vad maken och sonen tycker om hennes kläder, och Geisa svarar att hennes familj är hennes största supportrar! Vilket är lätt att förstå, för hur kan man låta bli att ryckas med av denna energiska, positiva kvinna som skapar så glada och sköna kläder i regnbågens alla färger?

Geisa9Geisa11

Är ni intresserade av att komma i kontakt med Geisa kan hon nås via epost geisa@frutotropical.com.br

Geisa10