Handarbete för gatudjuren i Grekland

MayaEtt kärt husdjur blir ofta en integrerad del i familjen, en älskad bästa vän som ofta får ta del av våra handarbetsmödor. Men inte alla djur har det bra, många lever på gatorna – övergivna utan såväl mat som rent vatten och kärlek. Dessa gatudjur lider ofta av olika sjukdomar och behöver hjälp av godhjärtade medmänniskor för att få ett värdigt liv. Organisationer över hela världen försöker hjälpa dessa djur med mediciner, kläder, mat och framför allt genom att hitta nya, kärleksfulla hem till dem.

En av dessa organisationer heter Afrodite Animal Rescue och drivs av svenska Carina. Men organisationen hjälper inte djur i Sverige, trots allt är det väldigt få djur som hamnar på gatorna i Sverige, utan Afrodite Animal Rescue riktar in sig på att stötta olika djurorganisationer i Grekland.Nu vill vi på Syjunta hjälpa Carina att hjälpa djuren i Grekland!

Idén fick Carina när hon var på Kreta 2011 då hon träffade den lilla hunden Aftodite vars brutna ben läkt ihop helt galet. Carina har nu samlat ihop pengar så en vetrinär på plats i Kreta ska hjälpa lilla Aftodite. Detta är dock bara starten, Carina kommer åka till Grekland igen i mars 2012 för att skänka material och pengar till bland annat hjälp-organisationen Walk with Donkeys. De säljer små, stickade djur i sin shop för att hjälpa åsnor och hästar som de räddar från gatorna och är i stort behov av restgarner för att kunna tillverka fler stickade djur. Hon kommer också besöka Cretan Animal Protection, som hjälper hundar och katter som övergivits på gatorna. De behöver hjälp i form av hundkläder och sängar för katter och hundar och du hittar mönster till stickade hundkläder, kattleksaker samt hur du syr djursängar på deras hemsida.

Så nu startar vi ett upprop på Syjunta till alla våra handarbetande medlemmar – hjälp oss att hjälpa Afrodite Animal Rescue! Skänk restgarner, sticka/sy hundkläder och sy hundsängar som Carina kan ta med sig när hon reser till Grekland i mars! När Carina sedan kommer hem så kommer vi publicera en uppföljningsartikel här på Syjunta där ni får se hur djuren i Grekland har det, och vilken hjälp Erat bidrag har gett!

Ni kan nå Carina via mejl chimrah@gmail.com

eller hennes Facebook sida http://www.facebook.com/pages/Afrodite-Animal-RescueGreece/207215489372659

eller skicka garner och handarbeten direkt till henne på adressen:

Carina Pettersson

Skolvägen 17

610 73 Vagnhärad

 

Mönsteridéer på hundkläder hittar du på Syjunta:

Sy hundkläderna själv

Hundkläder till en liten hund

Virka färgglada hundkläder av mormorsrutor