Sy en grytlapp till julen

julgrytlapp4Det är alltid roligt att julpyssla. Matlagninen är väldigt central under julhelgen, så att pynta i köket känns roligt. Extra skoj är att själv tillverka vackra saker som även fyller en funktion under den stora matlagningshelg som julen faktiskt är. Här får ni inspiration till hur ni kan sy era egna grytlappar inför julhelgen, som kommer fortare än man kan tro.

 

Jag köpte tygrester billigt på en tygaffär och de räckte till att sy mycket av, även denna grytlapp. Jag började med att klippa två tygbitar pa 24 x 24 cm. De två hjärtana gjordes först som mall på ett papper som sedan överfördes till ett tyg med storleken 12 x12 cm. Hjärtana syddes fast med sicksack stygn i mitten av varje grundtygbit. Tygbitarna sicksackades sedan ihop på alla sidor utom en, så att jag kunde fylla grytlappen med flamsäker fyllnadsvadd. När fyllningen var på plats sicksackade jag ihop även den sista sidan. Fyllningen fixerades genom att sy ihop grundtyget från mitten av varje sida fram till hjärtat, och från varje hörna fram till hjärtat. Jag satte knappnålar där jag ville sy för att förenkla arbetet. Grytlappen kantades till sist med samma röda tyg som jag sydde hjärtana av.

 

julgrytlapp1

 

julgrytlapp2

 

julgrytlapp3

 

julgrytlapp4