Liselotte S – en kreativ mångpysslare

DSC_0634Med_slagbordLiselotte bor vackert i en gård ute på landet i norra Sverige. Det är hysteriskt vackra omgivningar och jag känner hur ett lugn sprider sig över mig när jag går över gårdsplanen. En perfekt miljö för den som söker harmoni och lugn för sitt skapande. Liselotte har sin pysselverkstad med utsikt mot åkrarna, perfekt för att hämta inspiration och andas när man får tillfällig kreativitets blockering. Verkstaden är imponerande. Full med pysselmaterial, allt otroligt välorganiserat och överallt ser man vackra och praktiska föremål som Liselotte skapat.

När jag frågar Liselotte hur allting startade svarar hon att hon fick pyssla mycket i skolan, pröva sig fram med olika tekniker och material. Det var där intresset väcktes, och när sen Panduro katalogen började trilla ner i brevlådan var hon fast. Hon berättar att hon lärt sig en hel del genom Panduros produkt information, men även genom internet, böcker och vänner. Dessutom har hon lärt sig grunder till sömnad, stickning och virkning av sin mor. Som ni förstår är det inte bara en teknik denna mångpysslande kvinna hanterar, utan en hel mängd. Liselotte har pysslat med tittskåp, smycken, cernitlera, målat, gjort om möbler, broderat, stickat, virkat, sytt och kan dekorera det mesta med hjälp av scrapbooking.

DSC_0319En så mångpysslande tjej som Liselotte har såklart fått frågor från vänner och bekanta att tillverka föremål. Under 2008 började hon sy boule-spel för inomhusbruk åt en bekant åt hennes far och då startade hon sitt företag Liselotte S. Det var en gammal dröm som förverkligades, att försöka leva på pysslandet. Liselotte säljer sina produkter via webshoppen Liselotte S samt skriver om sitt pysslande på sin blogg med samma namn.

 

DSC_0239När jag ser mig omkring i hennes pysselverkstad, och när man surfar runt på bloggen och webshoppen, slås jag av hur det bara verkar spruta saker och idéer ur händerna på denna kvinna. Får hon aldrig idé torka ibland? Liselotte ler och säger att visst kan det hända, men hon har ofta flera projekt på gång samtidigt, så om hon fastnar i ett projekt kan hon gå vidare till ett annat. Inspirationen hämtar hon från det hon ser omkring sig, hon söker hela tiden efter smarta lösningar på vardagsproblem. Hon vill underlätta för andra att skydda, hitta och använda sina saker. Ja, någon bättre hjälp till att på ett vackert sätt organisera sitt hem än Liselotte, det är nog svårt att hitta!

 

Graphic_45_askLiselotte berättar att tyngdpunkten i hennes företag just nu är sydda produkter, samt band och spetsar. Själv är jag dock mest imponerad av hennes scrapbookade saker. Kanske för att allt jag själv försöker mig på med scrapbooking blir så platt. När Liselotte scrappar får sakerna ett helt nytt liv. Hon säger själv att det går att göra nästan hur mycket som helst med scrapbooking, det är bara fantasin som sätter gränser egentligen. Hennes råd till alla nybörjare är att våga prova, både olika tekniker och material, samt att söka information. Liselotte tipsar om internet som ett mycket användbart verktyg, hon säger att både företag och privata bloggare har mycket tips och inspiration på sina hemsidor för den som vill lära sig mer. Så vad väntar ni på? Datorn är redan igång! Bara att ge sig ut på internet och hämta mer information och kunskap, så hoppas vi att ni sedan gör som Liselotte och visar upp era alster i syjuntas bildgalleri.

Brllopskort_1