Handarbetande långtradarchaufförer

När transporterna minskar i USA får långtradarchaufförerna ökade väntetider mellan sina körningar. Från att tidigare ha kunnat vänta endast två timmar från att de lämnat av lasten till att de har hämtat upp nästa last, måste de nu istället ofta vänta upp till två dagar. För att slå ihjäl tiden har nu många av dessa matcho-killar hittat en helt ny hobby – de sitter i lastbilarna och handarbetar! Enligt The Wall Street Journal Online är det inte bara en eller två chaffisar som börjat sticka och sy, utan det är flera karlar som sitter inne i lastbilshytten och tillverkar alster i garn och tyger. Det är en trend som verkar ha kommit för att stanna och vi på syjunta skulle gärna se att svenska långtradarchaufförer vågar hoppa på trenden! För är det inte trevligare att ägna väntetiden åt att skapa vackra tröjor, filtar och halsdukar än att sitta och glo på TV?