Bygg ett lyxigt katthus av kartonger!

20180729_120838Katthus som man köper på djuraffären är dyra, men om man gör sitt eget katthus av kartonger blir det både billigt och snyggt. Dessutom kan man lätt byta ut det när man vill ha en ny design – eller ens älsklingar har klöst sönder det och behöver något nytt att riva tag i.

Till vårat katthus använde vi fyra kartonger – en rejält stor av flyttkartongsmodell och tre mindre. I den större kartonen skapade vi två rum genom att klippa av en mindre kartong, klippa en dörr i den och limma fast som skiljevägg inuti den stora kartongen (vi använde limpistol hela vägen). Ingången till huset skar vi upp med en vass kniv i form av ett katthuvud, och i rum två skar vi upp ett avlångt fönster där katterna gillar att attackera oanandes förbipasserande personer eller djur! Dessutom skar vi upp ännu en ingång här då katter inte gillar att känna sig instängda.

På övervåningen limmade vi fast ena kartonen som ett övre rum (de älskar att ligga ovanpå detta rum och spana), och ingången gjordes enkelt genom att klippa av en del av kartongen. Den sista kartongen klipptes mitt av för att bilda balkongen. Från nederbotten till balkgonen klippte vi upp att fyrkantigt hål som katterna kan klättra upp och ner genom. Mina barn dekorerade med giftfri, vattenlöslig målarfärg, men vill man vara lite fräckare går ett utmärkt att köpa hem tyg och limma fast med limpistol. Då blir huset både varmare och håller längre. Ett annat tips är att klippa sönder kartonger i samma storlek och limma fast tätt bredvid varandra för att skapa en klösbräda kombinerat liggplats, det kommer de garanterat älska! Här följer bilder på vårat katthus som inspiration, men det är bara fantasin (och hur stadiga kartonger du hittar) som begränsar ditt katthus skapande! Ha så roligt med dina katter (de kommer garanterat lägga sig i ditt arbete)!

20180729_120501 20180729_120507 20180729_120510 20180729_120527 20180729_120816 20180729_120826