Sticka raggsockor

socka1Det har varit en ovanligt regnig sommar i Sverige i år, men jag har inte låtit det slå ner mig, utan det har inspirerat mig till att sticka. Det var länge sedan jag stickade något på grund av min värk, men jag bestämde mig att försöka sticka något mindre än tröjor eller liknande, som väger en del när de blir större under stickandets gång.

socka3Raggsockor går snabbt att sticka och de är även mycket uppskattade presenter att få. I och med att det var länge sedan jag stickade var jag tvungen att hitta ett mönster då jag inte mindes hur man stickar hälen och hittade ett bra mönster på http://jojokansjalv.blogspot.se/2012/01/sticka-sockor.html Där hittade jag allt vad jag behövde – maskantalet till alla storlekar och mycket bra beskrivningar med bilder på hur man stickar häl mm. Jag har stickat raggsockor till alla barnbarnen och till mig själv, samt gett bort några i present redan. Det blev ett par med kort skaft också. Det finns så mycket fina garner att köpa nuförtiden tex med många olika färger på samma nystan så det blir fina mönster utan att man behöver byta garn. Trots regn och rusk kan man hitta på mycket roligt att göra så som att sticka , vilket man kan även göra ute ifall solen skulle visa sig.
socka