Jack O’Lantern – inspiration till Halloween pyssel

IMG_6871Varje år brukar vi göra en Jack O’Lantern till Halloween på syjunta. I år har vi slagit på stort och gjort två stycken för att ge Dig inspiration till höstens mest skrämmande helg!

Till årets pyssel har vi använt två mycket olika pumpor – en som är så mörkt grön att den nästan ser svart ut och en liten, ljusorange prydnadspumpa.

För detaljbeskrivning för hur du går till väga när du gör en Jack O’Lantern klicka här!

Den mörkgröna pumpan är en japansk pumpa, som kallas Kabocha, vilket helt enkelt betyder pumpa på japanska. De är relativt små, har hårt skal (se till att använda en rejält vass kniv) och mycket gott, nötaktigt fruktkött. Vi rostade såväl pumpakött som frön i ugnen sen, mums! Hittar du inte denna pumpa i affären? Det går lika bra att köra med en vanlig pumpa, eller så loggar du in på www.froer.nu och köper frön för att odla nästa år, det ska planeras i tid!

Den lilla pumpan är en vanlig dekorationspumpa som brukar återfinnas i blomsterhandeln. Den har jättemjukt skal och bör hanteras försiktigt. Gröp ur noga så ett värmeljus ryms inuti och kom ihåg att den här pumpan kan bara ha ljuset tänt utan locket!

För fler tips på Halloween pyssel titta in här!

Så här blev våra pumpor!

IMG_6871 IMG_6875 IMG_6863