Brasilianska Ostbröd

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOtroligt goda, exotiska och faktiskt inte alls så svåra att baka. Dessutom helt glutenfria. Här kommer recept på hur du bakar dina egna brasilianska ostbröd!

500 g tapiokastärkelse / kassavamjöl (finns att köpa i asiatiska affärer)
200 ml mjölk
100 g smör
2-3 ägg
200 g riven ost (gärna smakrik, lagrad ost som tex Västerbotten)
salt
Koka upp mjölk och smör. Häll den kokande vätskan över tapiokastärkelsen och rör om väl. Blanda salt och ost. Lägg ner ost, salt och ägg i tapiokasmeten. Blanda noga, annars kommer det hela smaka ”ägg”. Gör runda bollar i storlek av golfbollar. Lägg på bakpappersklädd plåt. I det här stadiet går det att frysa ostbröden, styckesfrys på plåten och för sedan över de frysta bröden i fryspåsar. Grädda i ugn på 175C tills ostbröden är gyllene. Njut!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA