En mjuk babyboll.

 

 

bollen

 

Jag har funderat länge på att sy en mjuk tygboll till en baby, men inte kommit på hur. Det blev många tester innan jag hittade på ett mönster som var i rätt storlek  så att den passar en baby hand och att bollen verkligen blev rund så gott det nu går, när man syr den själv.

Jag ritade ett enkelt mönster se på smörpapper med måtten bredd 6 cm och höjd 12 cm se bild:

boll

Glöm inte sömnsmånen när du klipper bitarna ;boll_1

Jag klippte sedan fem likadana bitar och sixsaxade varje bit på kanten med maskin. I bilden finns 6 bitar, men det beror på att jag inte kunde bestämma mig vilka färger jag skulle ha på bollen i slutändan.

boll2

Sy sedan fast bitarna med raksömn med maskin;boll_3

 

men glöm inte att lämna en öppning så du kan fylla bollen. Jag använde mig av kuddfyllnadsmaterial som jag köpt på en sybehörsaffär.

boll_5 Sy sedan igen öppningen med hand och bollen är klar.bollenKanske en julklapp ??!!!