En dyna till en katt.

milo_duna

Jag köpte för en tid sedan ett par nya, färdigsydda gardiner billigt på rea, men de var alldeles för långa, så jag fick klippa bort en remsa med bredd på ca 20 cm och 1, 5 m längd på dem. Vad gör man med tygbitar som blir över ?

Jag ville inte kasta bort dem, utan kom på iden att sy en dyna till katterna, som gärna ligger under sänger och sover. De vill ha något mjukt och varmt att ligga på. Jag sydde ihop tygremsorna så det blev ungefär 40 cm brett, och sedan var det bara att sy ihop dem till en kudde och fylla med fyllnadsmaterial för kuddar. Jag fyllde den inte så mycket så att den inte blev för rund. Katternas kuddar måste också tvättas ibland och för att fyllnadsmaterialet inte skall klumpa ihop sig i tvätten sydde jag några sömmar rakt över dunan …se bild.kattduna

Katterna eller speciellt den äldre katten blev mycket nöjd. Det blev även mycket billigare än köpa en dyna på djuraffären! En liknande dyna kan även sys till en hund.