Gör ”en matlåda” till en katt.

mathus

Jag har nyligen skaffat en kattunge som behöver kraftigare mat och mycket oftare än min vuxna katt , som har tendens att bli för tjock  för hon är så väldigt matglad.

Det har varit svårt mata katterna på rätt sätt och jag fick till slut en tips att bygga en låda av kartong till kattungen, en låda dit bara han kommer in men inte den vuxna katten. Jag har byggt två modeller, men den här sista, se bild, tycker jag blev bäst. Den är inte direkt vacker, men det fyller sin funktion. Det går att dekorera kartongen om man så vill. Kartongen skall ha botten så att den vuxna katten inte kan lyfta bort kartongen från sin plats. Jag lärde mig det efter en tid då min matgada , vuxna katt gjorde precis så. Det skall finnas även en tillräckligt stor lucka där man kan föra in kattungens matskål, men hålet skall vara snålt tilltaget så inte den stora katten kan ta sig in genom den. Jag utvecklade alltså en ”matlåda ” åt en katt efter tips på en djuraffär…..

 

Matlda