Rolig kattleksak

kattlek2Katter och barn gillar att leka med varandra. Här kommer ett tips på en extra rolig kattleksak, för det första för att barn kan tillverka leksaken själva, för det andra för att katten faktiskt även kan roa sig med leksaken själv, då det går att gömma kattgodis i den (alt kattmynta).

 

Det här behöver du:

 

  • en tom toarulle
  • sax
  • snöre
  • glansigt papper
  • färgglada band och/eller fjädrar
  • lim eller tejp


Gör så här:

 

Lägg toarullen över det glansiga pappret och klipp ut så det blir en rejäl bit papper. Klistra fast pappret runt toarullen alt tejpa fast det. Klipp sedan ut ett hål mitt på toarullen där det sedan går att lägga in godisar eller kattmynta, hålet ska vara så pass stort att katten kan pillra lite med tassen men inte så stort att hela tassen enkelt går in, det ska vara lite klurigt! Vik in kanterna och tejpa fast dom.  På ena sidan av toarullen tejpas ett snöre fast av lämplig längd (har du en väldigt stark och busig katt – försök knyta fast det istället), och på andra sidan tejpar du fast färgglada snören och/eller fjädrar. Klart, bara att fylla på med gotter och leka!

 

kattlek1

kattlek2