Stryk dina fotografier på tröjor.

Trjor

 Jag fotograderar en hel del och det ligger många vackra foton i min dator till ingen nytta, utom som fina minnen. Det går att använda fotografier till att till exempel stryka fast dem på tröjor. Det behövs en bläck fotoskrivare, transferpapper och strykjärn för att man skall kunna genomföra det.

 

Transferpapper finns att köpa lite här och var på affärer, som säljer papper och andra tillbehör till fotoskrivaren. Det är lättare att fästa mindre bilder, när man använder strykjärn för att man kan då få jämnare värme på hela bilden. Jag lärde mig en viktig läxa på vägen, att inte försöka lossa bilden innan papperet har hunnit svalna för annars följer bilden med papperet. Jag har hittills valt att trycka fotografier på vita bomullströjor, men kommer säkert att experimentera även med andra färger på tröjorna när jag lärt mig lite mera. Det bästa är att träna på gamla tröjor att börja med eller på tygbitar som blivit över.  Tröjor med egna bilder på kan bli en trevlig present att ge bort och det kan också vara en rolig sysselsättning för barnen, om de får vara med och välja själva vilka bilder de vill ha på sina tröjor.