Dregglappar.

Dregglisar

Jag har letat efter mönster till dregglisar, men hittade inget, så jag skapade ett eget mönster . Dregglappar är inte svåra att sy, bara man vet måtten så jag beskriver dessa mått så gott jag kan;

Framstycke; Rundeln kring halsen är ca 7 cm bred, och längden från halsen och ner är ca 11 cm, längden från halsen upp är ca 14 cm och bredden mellan tygen är 3 cm upptill, och bredden på banden runt halsen är 6 cm…Bakstycket har samma mått utom att längden från halsen och ner är 13 cm. Se bilder…..

dregglis_framsida     dregglis_baksidadregglis_band

Drägglappen sys av dubbelt tyg och jag sydde mina med vanlig maskin och då sydde jag ihop dem först med sixsax sömn och sedan men raksömn…det blir självklart snyggare om man syr dem med overlocksmaskin. Jag andvände i den ena lappen karborreband för att fästa den bakom nacken och i den andra använde jag tre tryckknappar av plast. Det här var en provomgång och jag kommer säkertt att bli bättre på detta med tiden när jag utvecklat mina tekniker lite mera, men så här ser resultatet ut denna gång.

dregglis_grn Dregglis_karborre

Jag hittade mycket senare, efter mycket letande, ett mönster på internet också på följade sida:

http://darlingdearesthome.blogspot.se/2011/09/monster-till-dregglis.html

Detta mönster går att skriva ut med skrivaren och  där kan man även få andra tips gällande tygköp mm…,sidan heter Darling Dearest, som agerar även som återförsäljare av tex barntyger och de har gett ut denna mönster för att delas ut, då den har varit mycket efterfrågad av många. Läs gärna mera på Darling  Dearests sida……