Kaktus i en glasburk.

Kaktus_3

Jag har en katt, som gärna äter blommor och även leker med dem,så jag måste tänka mig noga efter  vilka blommor jag kan ha. För närvarande har jag mest ampeliljor, som inte är giftiga för katten. Jag vill gärna även ha andra blommor och kom på en lösning, för att skydda både katten och blommorna. Denna gång köpte jag en liten kaktus, vilken jag planterade i en glasburk, som jag hade hemma, så katten inte kommer åt den. Det blev som ett litet växthus och en trevlig dekoration på bokhyllan.

Jag tog kaktusen ur sin kruka och platerade den i kaktusjord och lade dekotations stenar kring den, resultatet ser du på bilden Kaktus

Den finns att köpa stora glasburkar och skålar om man vill göra en större arrangemang av blommor. Blommorna trivs väldigt bra i den miljön och man slipper vattna dem lika ofta, som man måste göra med blommor som står på fönsterbrädan. 

kaktus_2