Penställ

 

 

 

Att göra egna personliga pennställ är både kul och inspirerande.

 

pennstall5

 

 

Börja med att leta fram en plåtburk och se till att den är ur diskad, annars kan det lätt börja lukta dåligt. I det här fallet har jag valt en oval plåtburk där det varit oliver i. Formen på burken beror på hur du ska använda pennstället. Denna kommer senare få magneter och på så sätt kunna hänga på väggen.

pennstall1

pennstall2

Jag har valt att börja med att dekorerar burken med papperssnöre. Den går bra att fästa med aningen vanligt lim eller med hjälp av limpistol.
pennstall3 Se till att snöret går ner en bit på insidan av bukren. Det blir både snyggt och samtidigt skyddar snöret lite av den vassa kant som kan finnas efter locket på plåtburken.
pennstall4pennstall5 Nu är det bara till att dekorerar burken efter tycke och smak och i mitt fall även att sätta fast magneterna. Jag har valt extra starka magneter då pennstället ska sättas fast på en målad magnetvägg.