Tips var man kan hitta mönster på hårband

Hrband

 

Det är rätt enkelt att sy ett hårband, när man vet hur man skall göra. Jag ville sy ett hårband till mitt barnbarn och  hittade ett trevligt mönster på en blogg om sömnad  som  heter ”Karinottilia: Sy egna hårband ”där hon i sin tur hänvisare till Heather Baileys mönster , vilket är enkelt att tolka, fast mönsterbeskrivningen  är på engelska, då det är bildbeskrivningar till texterna.

Karinottilia har även ett gratismönster på en liten söt necessär,olika sytips och en webb butik som säljer tyger,mönster, band mm.
Jag skrev ut hårbandsmönstret och texterna till den på min skrivare och sedan var det bara att sy efter instruktionerna. Man behöver en bit tyg, tråd och brett resårband och så är det naturligtvis viktigt att veta vilken storlek man skall sy, men det finns möster för baby, barn och vuxenstorlek på hårbandet på detta mönster

.hrband_1

Det finns många olika hårbandsmönster att hitta på blockspot genom att söka efter  sy ett hårband ( Google).