Jag sydde en kjol

 kjol_2

Det händer ofta att jag hittar ett tyg som jag bara inte kan motstå att köpa, men det händer också lika ofta att jag inte vet vad jag skall göra av tyget, utan det blir liggande ett tag. De flesta köper tyg till ett mönster som det skall sy något av, men jag får oftast hitta möster till tyget.

Denna gång var tygets mönster med söta tassmärken som lockade mig att köpa tyget. Tygets grundfärg är brungrön och tassmärken är bruna, så färgen i sig är inte så lätt. Jag ville sy något till min dotterdotter och med något med katter och då kom denna tyg med tassmärken fram igen, men jag tyckte att färgen i sig inte var så bra för en flicka på sju år så det blev ett nytt besök på tygaffären. Jag hittade där brett muddtyg i klar rosa färg , vilket jag kunde tänka mig att sy en midjan till kjolen. Jag hittade ett grundmöster till kjolen, men sydde den sedan efter mitt eget tycke och val av tyg. Det blev kanske en något annorlunda färgkombination med det blev en kjol av det hela och här kan du se resultatet. Du kan hitta tips på http://elisiejonsson.blogspot.se/2011/07/sy-en-kjol-enkelt-och-snabbt.html hur man kan sy en kjol enkelt och snabbt. Mitt grundmönster till kjolen hämtade jag i tidningen Ottobre.