Prydnadskudde/dockkudde som barnet kan sy själv

kuddeBarn behöver få tillverka saker själva för då växer självförtroendet. Att sy en kudde kan barnen göra helt själva, bara de kan sy enkla stygn upp och ner, och att man som förälder klarar av att acceptera att fyllningen tittar lite grann där sömmarna är glesa….

 

Att sy en kudde kan vara hur enkelt som helst. Man behöver egentligen bara två bitar tyg som är lika stora (där kan man som förälder hjälpa till att klippa ut tyget om barnet vill). Hjälp till att fästa tråden och låt sedan barnet sy runt kudden men säg till att de ska lämna en bit för att kunna stoppa in fyllningen. Låt barnet fylla kudden så mycket eller lite som barnet tycker behövs, och sedan sys sista biten ihop. Lyckan att ha sytt en egen kudde är oändligt stor! 

 

kudde