Kryddiga pepparkakor

pepparkakorJag tycker att hembakta pepparkakor ofta blir rätt smaklösa, så jag har experimenterat för att få fram ett recept på pepparkakor som verkligen smakar något och nu tycker jag äntligen att jag har lyckats!

 

Det här behöver du:

 

100 g smör

3 dl muscovado socker (alt brun farin, men det blir bättre med muscovado socker)

1 dl glykos (alt sirap)

1 dl grädde

4 tsk ingefära

4 tsk kanel

4 tsk nejlikor

8-9 dl vetemjöl

2 tsk bikarbonat

 

 

Så här gör du

 

Blanda smör, muscovados socker och glykos tills allt socker lösts upp. Tillsätt grädde och kryddor. Blanda mjöl och bikarbonat i en separat skål, tillsätt lite i taget tills du fått en smidig deg. Ställ i kylskåp täckt med plastfolie över naten.

Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut pepparkaksfigurer med mått. Lägg ut dom på smord plåt. Grädda i  200C ca 8 minuter.

 

pepparkakor