Jag sydde baggyjeans åt en baby.

baggyjeansDet händer inte ofta att jag syr något efter mönster utan hittar helst på dem själv. En regnig dag kom det dock sig att jag bläddrade på internet för att hitta nya länkar till syjuntan och sökte bland annat ifall det fanns gratismönster till babykläder någonstans, men jag hittade inga byxmönster gratis utan jag hittade förslag till var man kunde hitta bra mönster att sy barnkläder.
Det bästa tipset till mönster som jag hittade var tidningen Ottobre och deras hemsida finns att hitta påwww.ottobredesign.com. Tidningen är studio Tuumans Oy (i Finland) specialskrift i mode för barn och ungdom på flera olika språk, även på svenska så klart. På deras sida kan man även hitta vissa gratismönster att skriva ut. Det går att beställa enstaka lösnummer, även av de nummer som kommit under tidigare år eller prenumenera på tidningen.
Jag blev nyfiken och bestämde mig för att beställa det senaste numret 4/2010 för att undersöka och testa deras mönster. Jag valde att sy Baggyjeans (eller Crawl and Roll ) till mitt barnbarn i storleken 86 cm. Det var ett enkelt mönster tycker jag och lätt att följa sy instruktionerna i tidningen. Byxorna har ett rejält utrymme för blöjorna och även förstärkning på knäna. Se resultatet på bilden här nedan. Ottobre 4/2010 har många symönster till barn i storlekar 56cm -170 cm från tunnare overoller, luvjackor, byxor av olika modeller till både flickor och pojkar, sparkbyxor, tunikaklänningar, T- shirts , jackor mm och även något stickmönster på en babymössa. Jag rekommenderar Ottobre varmt.
baggyjeans