Fisk i ugn med laktosfritt mos och spenatsås på kokosmjölk

dietfiskMin bebis har problem med kolik och en av orsakerna är mjölkprotein. När man lagar mat utan mjölkprotein räcker det inte med laktosfria produkter, det är helt mjölkfritt som gäller, och det är inte helt enkelt. Här är en variant på fisk med mos och spenatsås för er som måste undvika mjökproteiner i kosten.

 

Det här behöver du:

 

1 hel fisk tex en stor sik

1 tomat

1 lime

6 persiljerötter

1 stor morot

1 pkt frusen, hackad spenat

1 burk kokosmjölk

 1-2 msk vetemjöl (beror på hur vattnig spenaten är)

olivolja

salt

peppar

ev färsk sparris kokt i lättsaltat vatten och sedan slungat i olivolja

 

Så här gör du:

 

Börja med att rensa fisken. Skär tomat och lime i skivor. Fyll fisken med tomat och lime. Häll salt i en ugnsfast form och lägg fisken ovanpå, täck med aluminiumfolie och baka fisken i ugn på låg temperatur i ca 50 minuter.

 

Skala persiljerötter och morot, skär i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll bort nästan allt vatten, men spara lite för att spä ut moset. Mosa rötterna till ett jämt mos, spä på med vatten för att få rätt konsistens. Salta och peppra efter smak, droppa gärna i olivolja för en rundare smak.

 

Tina spenaten i en gryta, gärna med lite olivolja. Red med vetemjöl och kokosmjölk. Salta och peppra efter smak.

 

Servera allt tillsammans, gärna med kokt sparris.

 

dietfisk