Pannkaksomelett

pannkaksomelettMatiga pannkakor som påminner mycket om en omelett. Basen är dock pannkakssmet, vilket gör att man utan dåligt samvete kan säga till sina barn att det är pannkakor de äter och inget annat, min sexåring slukade de här omelettpannkakorna i trygg förvissning om att det var just pannkakor hon åt och inget annat.

 

Det här behöver du:

 

1.5 dl vetemjöl

1 dl rågmjöl

6 dl mjölk

3 ägg

2 mindre eller en stor morot

2 vinterpotatisar alt en mindre bit finstrimlad vitkål

1/4 finstrimlad purjolök

smör att steka i

 

Så här gör du:

 

Blanda mjöl och hälften av mjölken till en jämn smet i en skål. Vispa ner resten av mjölken och häll sedan ner äggen ett och ett. Vispa tills smeten är helt klumpfri. Låt tjockna medan du skalar och finriver grönsakerna. Alla grönsaker kan naturligtvis bytas ut enligt smak och säsong, jag valde potatis för att det blir lite raggmunkskänsla, men vill du dra ner på kolhydraterna så byt ut mot tex vitkål. Använder du potatis så krama ur så mycket stärkelse som möjligt. Grädda som omeletter eller tjocka pannkakor, det blev fyra stora pannkakor som var mycket mättande. Serveras de med lingonsylt och en sallad räcker det till fyra personer.

 

pannkaksomelett