Pärla en mobil till bebisen

parlmobil1Min dotter ville göra något speciellt till sin lillebror i mammas mage. Vi bestämde oss tillsammans för att hon med hjälp av pärlplattor skulle göra en mobil till lillebrors skötbord.

 

För att mobilen ska vara någorlunda balanserad krävs att figurerna väljs två och två i ungefär samma storlek. Min tjej valde en pojke och flicka (lillebror och hon själv) samt en cirkel och ett hjärta. Hjärtat blev lite mindre än cirkeln, så hon gjorde en mini-figur som hängdes nära hjärtat för att balansera upp. Vi hjälptes åt med att pärla, det blev mycket att lägga så hon orkade inte göra allt själv, men hon fick bestämma alla färger och teman. Med smörpapper ovanpå pärlorna och strykjärnet på högsta temperatur ströks pärlorna ihop.

 

Upphängningen till mobilen gjordes med två grillpinnar som dottern målade efter att spetsarna knipsats bort. När de torkat sprayade jag med hobby-lack. De fick sedan torka igen innan jag band ihop ett kors med svart bomullsgarn. Pärlplattefigurerna hängdes upp med hjälp av sytråd, jag använde en nål för att sticka igenom då de flesta pärlor smälter helt när man stryker dom.

 

Nu fanns det bara ett litet problem kvar, vårat skötbord hade ingen upphängningsanordning för mobiler. Detta löste vi med en klädgalge i metall inklädd i plast. Jag böjde ut den och lyckades sedan böja om den till en fin upphängare till mobilen.

 

Så var allt klart och nu väntar vi bara på att lillebror ska födas om en dryg vecka eller så!

 

parlmobil1

 

parlmobil2