Hejdå Brasilien, hej vår i Sverige.

I morgon lyfter mitt plan från Florianopolis flygplats mot Sverige. Jag lämnar det vackra och varma Brasilien bakom mig med många underbara minnen i bagaget. I Sverige väntar snö och kyla men även vår som är på väg med stora steg.
Krokusarna har redan visat sig på sina ställen och även tussilagon. I Braslien är det höst då blommorna slutar blomma i mängder och då kylan kryper närmare speciellt på nätterna, fast hösten är varm i jämförelse med den svenska hösten med sina plus 25 grader på dagtid och ibland ännu varmare. Jag lämnar de böljande vågorna i havet och vajande palmerna mot den klarblåa himlen, och bergen, som ramar in det andlöst vackra Florianopolis. Känslorna är många, men beslutet står fast, att jag vill hem till Sverige, där björkarna med sina vita stammar väntar på mig. Jag kommer att sitta under ”min björk” i framtiden och fundera vidare på livets gång. Brasilien kommer att finnas i mitt hjärta tills jag dör med de livliga gatorna och färgranna husen samt öppna brasilianare med vänligt och gott bemötande av oss från andra sidan av Atlanten.
I Sverige förstår jag dock vad alla säger och kan byta ord med vem som helst jag möter på gatan. Jag kan gå på affären utan att funder hela tiden vad alla orden,som står på varorna betyder. Allt har sin tid och livet går vidare mot nya äventyr.
Tack Brasilien för din gästvänlighet och värme…tack Brasilien för den fina sjukvården jag fått, tack Brasilien för allt det underbart vackra jag fått uppleva och framför allt tack till min dotter, dotterdotter och svärson att jag fått vara med er denna tid och fått uppleva kärleken med er i ert hem. Syjunta kommer att ha mig och mina tankar kvar, fast nu från andra sidan av Atlanten. Jag kommer hem med våren, tillsammans med svalorna och doften av syren, med musöron på björkar och ljusa nätter med fågelsång. Hej Vår i Sverige,,,,snart kommer jag!
flygplan