Hemgjord glögg

Som Syjuntas läsare vid det här laget vet så bor jag i Brasilien. Här finns inte IKEA; så vill jag ha julmat måste jag fixa den själv. Det här receptet på glögg blir jättegott. Själv har jag i år testat en alkolholfri variant på torr, röd druvjuice (jag är gravid) som blev kanongod.

 

Det här behöver du:

1.5 liter rödvin eller röd, osötad vindruvsjuice eller rött, alkoholfritt vin eller svart vinbärsjuice

3 dl socker

6 stjärnanis

15 kryddnejlikor

skalad färsk ingefära (ungefär 3 cm stor bit delad i mindre bitar)

skalet från en apelsin UTAN det vita (jag använde potatisskalare).

Koka först upp vin/juice och socker. När sockret smält lägg ner alla kryddor och sjud på svag värme i ca 10 minuter så det tar smak. Sila och häll tillbaks på flaskan. Kan förvaras i kyl ca 1 vecka, lika gott kallt som varmt!