Sommarvärme

Solen blir allt varmare för var dag som går nu och den får oss människor att klä av oss allt mer. Ibland känns det som man skulle helst vilja springa naken. Våra kroppar är olika och kläder av varierande slag passar mer eller mindre bra på oss beroenden just på våra kroppars utseende och format. Jag blev full i skratt häromdagen då jag såg en man i kortbyxor på gatan framför mig.

 

 

Det var inget fel på hans kläder, men hans ben, som stack fram mellan byxbenen och skorna, fick mig att reagera. Jag fick i min fantasi en bild av en apa med kortbyxor då hans korta ben var beklädda av tjockt, svart hår. Hans skor var nätta och sommarfina, men de lyfte ytterligare fram hans hårighet, som såg ut att välla ut över de nästan feminina, söta skorna. Alla ben kommer fram mer under sommarmånaderna och det är inte bara lurviga ben utan av alla former – spinkiga, krokiga, långa, korta och det beror mycket på klädseln hur de sedan utmärker sig i folkvimlet.

 

Vi är inte medvetna om de effekter vi kan skapa hos våra medmänniskors fantasi med våra sommarkläder som vi använder för att svalka oss så gott vi kan. Jag kan tänka mig hur jag själv ser ut då jag går i min strandklänning som knappt når över rumpan, men jag bryr mig inte, bara jag slipper bli allt för upphettad. Så tänkte säkert också den kvinnan som jag såg på stranden i stringbikini förra sommaren. Kvinnan var en tungviktare och hade många valkar, så hon blev säkert varm även utan kläder. Jag har personligen ingen motvilja mot en kraftig kroppsbyggnad, men den kan förstärkas och nästan förlöjligas med fel sorts kläder. Denna kvinna hade alltså valt att bära stringbikini, som försvann helt in i hennes kropp. Jag reagerade på hennes åsyn på grund av att hon såg ut att vara totalt naken och när jag efter närmare granskning upptäckte dessa minimala klädesplagg till slut, så bildade min omöjliga fantasi en bild av en valross i bikini. Varför det blir just bilder av djur i min fantasi, beror säkert på alla skämtteckningar vi skrattar åt.

 

Sommarvärmen kommer med många olika effekter även i detta land. Alla de vackra båtarna jag sett gunga i tystnad på havets vågor under vintern, förvandlas under sommaren och speciellt under turistsäsongen till flytande discotek. Båtarna fraktar turisterna runt vår vackra ö, för att alla skall få uppleva den vackra naturen som vi har här. I min värld går enbart naturens egna ljud ihop med det som ögat skådar, för att kunna njuta av det sköna till fullo. I turistens värld går dessa naturturer på båtar ihop med vin och och skrålande sång, samt discomusik. Jag kan inte tänka mig att ett enda djur stannar kvar i närområdet då dessa båtar kommer, inte ens fiskarna under vattnet. Jag personligen får anfall av flyktbeteende bara jag ser en sådan båt att närma sig stranden där jag är just då. Man kan då ställa sig en fråga, att varför man skall göra allt detta på en båt och åka runt i naturens sköte då man ändå inte får en naturupplevelse. Ja, jag tror att det det handlar om att bli solbränd under bedövat tillstånd, då man inte känner att solen bränner huden förrän kanske nästa dag, men då är man förmodligen ändå bakfull så då gör det samma, man tar all smärta i ett slag och kan senare berätta om den underbara båtturen och visa bilder på vinflaskor och sjungande människor på båten med havet som bakgrund.

 

Sommarvärmen lockar oss och alla turisterna till stränderna där vi alla sedan vandrar i nästan naket tillstånd. Det är intressant att studera andras kroppar för vi kan verkligen vara olika i längd och kroppsbyggnad och även i hudfärg. Jag och min dotter lyser mitt alla brasilianare som vita fläckar, hur bruna än vi upplever oss själva. Det kan kännas lite besvärande ibland att bli så sedda på grund av vi är vita, det är inte direkt vad vi är vana vid från Sverige att bli uttittade på grund av vår hudfärg. Det är flera där på stranden som inte kännt sig bekväma med den kropp de har och det är rätt lätt i det här landet att åtgärda det, då plastkirurgerna har sina kliniker lite här och var. Vi roar oss ibland att titta efter vilka dessa personer kan vara, för att distrahera oss att vi blir uttittade. Det går att finna många stora tuttar och många stora rumpor, eller jag kanske borde skrivit förstorade tuttar och rumpor. Det var en gång vi fick se en ung dam, som hade förstorat båda delarna, vilket inte är så vanligt ens i Brasilien. Denna dam fick mig att tänka på uppblåsbara Barbara, ty hon såg ut som någon hade blåst upp henne både där bak och framme, som en lite fel dimensionerad ballong. Mina tankar gick mest till det praktiska som att om hon kan sitta normalt och om hon kan ligga på mage, eller hon kanske inte kan sova varken på mage eller rygg för de utputande delarna hon fått inopererad under huden. Tänk så mycket vi är villiga att offra för att se bra ut eller tro oss se bra ut. Jag har i för sig inget emot plastikirurgi, men skulle vilja att kirugerna tog större ansvar i rådgivningen på vad som är lämpligt både av praktiska och utseendemässiga skäl.

 

Jag älskar sommaren och sommarvärmen och även alla de fenomen som uppstår i samband med värmen, trots att vissa av dessa fenomen får mig att både skratta och rycka tillbaka i synen av dem.

 

Tropikstrand