Tillverka en minneslappshållare

minneslapparÄr man lite händig kan man snabbt göra en minneslappshållare till kylskåpet. Den blir kraftig, så den fungerar väldigt bra till exempelvis räkningar. Med lite målarfärg och fantasi blir de väldigt dekorativa.

 

Det här behöver du:

Tunn träplatta, tex faner

Lövsåg

Motiv att föra över till träplattan

Målarfärger

Klädnypa i trä

Magnetplatta (finns att köpa på Panduro)

Hobbylim

Lack

Så här gör du:

Välj ut ett motiv som passar till din minnesplatta. Rita upp det på vitt papper och lägg till en oval nertill. Klipp ut mallen och rita av på träplattan. Såga ut motivet med lövsåg. För sedan över samma motiv till magnetplattan och klipp ut. Limma fast magnetplattan på träplattan och låt torka. Ta sedan fram färgerna och färglägg motivet samt klädnypan. När färgerna har torkat, lacka alltsammans. När även lacket har torkat, så limmar du fast klädnypan på träplattan och din minneslappshållare är färdig att hänga upp på kylskåpet!

minneslappar