Kör handsfri med fiffig nåldyna

naldyna4

 

Jag har tendens att kasta knappnålar omkring mig när jag syr med maskin och kom på att en nåldyna, som man kan hänga runt halsen, kunde skapa ordning och reda i nålkaoset.

 

Jag gjorde den av filttyg genom att göra två runda stycken som är 10 cm i diameter var.

 

naldyna1

 

När jag sydde ihop delarna använde jag langett stygn, vilka alltid sys vågrätt från vänster till höger genom att lägga tråden under nålspetsen. Man kan också sy ihop nåldynan med symaskin innan man syr med langett stygnen, om man vill förstärka den ytterligare. Jag sydde nåldynan halvvägs först för kunna fylla den med bomull och sedan satte jag fast bandet när jag sydde resten.

 

naldyna2

naldyna3

 

Jag hittade färdigklippta dekorationer hemma till nåldynan som jag också sydde fast med langett stygn. Det är fantasin som styr vilken dekoration man vill ha på sin nåldyna eller så kan man också avstå från att dekorera helt.

En enkel och praktisk nåldyna att ha när man syr med symaskin och vill få lite ordning på nålarna.

 

naldyna4