Tillverka glittriga påskägg

glitteragg7 Det är lite småpillrigt och passar bättre till lite större barn, men blir otroligt snyggt när man är färdigt!

 

Vi har använt en stor flirtkula skuren som ett ägg, men det går lika bra att använda urblåsta ägg (ordentligt tvättade och torkade), porslinsägg, pappersägg, plastägg… ja, vad du nu kan tänka dig att ha! Sedan behöver du silikonlim eller limpistol, det fäster på de flesta material. Sedan har vi använt paljetter för att glittra till ägget, men man kan även använda pärlor om man vill, fast det blir lite pillrigare än paljetterna. Det påminner mycket om de julgranskulor med paljetter som vi tillverkade under julen här på syjunta. Paljetterna limmas tätt, tätt på ägget. Gör först klar den övre halvan av ägget och låt torka innan du ger dig i kast med den under halvan av ägget, annars lossnar paljetterna och du får börja om från början! När hela ägget är dekorerat, låt det torka. Sätt fast ett hänge med hjälp av en knappnål, har du ett urblåst ägg kan du sätta fast ett hänge med hjälp av en tandpetare och sedan limma över hålet med en paljett. Man kan även strunta i hänge och göra flera glittriga ägg att lägga i påskkorgen. Vill de yngsta barnen också vara med? Ge dom ett ägg att först rulla i lim och sedan rulla i glitter, eller låt dom glittra till ägget med glitterlim, det blir garanterat glittrigt!

 

glitteragg1glitteragg2glitteragg3glitteragg4glitteragg5glitteragg6glitteragg7