Julklappstips- låda för julgodis

jullada4

 

Jag funderade länge vad jag skulle ge till min gamla mor i julklapp i år. Hon är över nittio år och vill egentligen inte ha något alls, men jag tänkte att en liten låda som jag tillverkat själv kunde kanske glädja henne med lite olika, lite lyxigare chocklad godisar inuti.

Jag köpte en låda av trä på en hobbyaffär och hittade hemma en julservett som kunde användas som prydnad på locket. Decoupagetekniken kom i detta fall väl till pass. Läs gärna i artiklen Ljuslykta i decoupageteknik för mer detaljer om hur man gör decoupage.

 

 

Jag målade min låda med julröd färg att börja med. jullada1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jullada2

 

 

Under torktiden klippte jag ut tomtarna på servetten. Denna servett hade flera skikt så jag tog loss bara tomtdelarna, vilka blev fyra stycken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jullada3Jag limmade fast dem lager på lager med lacklim på locket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jullada4

 

 

När lådan var torr, fyllde jag den med godiset och julklappen var klar.