Kategoriarkiv: Första sida

Sticka raggsockor

socka1Det har varit en ovanligt regnig sommar i Sverige i år, men jag har inte låtit det slå ner mig, utan det har inspirerat mig till att sticka. Det var länge sedan jag stickade något på grund av min värk, men jag bestämde mig att försöka sticka något mindre än tröjor eller liknande, som väger en del när de blir större under stickandets gång.

En nästan nyttig födelsedagstårta

Nästan nyttig tårtaNär man ska fira barn blir det lätt socker, mer socker och ännu mer socker. För att komma bort från detta lite har vi på Syjunta tagit fram en laktosfri tårta där vi bara använt fruktsocker. Vi valde fruktsocker eftersom det känns mycket bättre än sötningsmedel, men självklart går det att ersätta fruktsockret med sötningsmedel om det är någon som lider av diabetes, eller helt utesluta sötningsmedel! En jättegod och nästan nyttig tårta som passar även de minsta.

Läs mer

Camera obscura eller fotografi som konstart

Att fotografera är både roligt och kreativt. Det kan vara ett sätt att ta reda på hur vi uppfattar vår omvärld. Ju mer vi fotograferar och studerar foton, desto bättre ser vi hur bilder kan användas i nyhetssammanhang, reklam, i konstnärligt utövande och även i opinionsbildande syfte. Fotografi är alltså inte ett sanningsvittne utan en tolkning av omvärlden som inbjuder till dialog. Det handlar således om att titta kritiskt på fotografin, inte bara tekniskt och formmässigt, utan på vad den vill förmedla och kanske också vad den vill dölja. Man kan dela in stillbilder i tre olika kategorier; faktabilder, prosabilder och poetiska bilder.  Läs mer